Distributieriem vervangen

Wat is een distributieriem precies?

Iedere auto heeft een distributieriem of een distributieketting in de motor van de auto. De distributieriem zit in het hart van de motor en zorgt voor de aandrijving. De distributieriem vormt de verbinding tussen de krukas en de nokkenas van de motor. Daarnaast drijft de distributieriem vaak ook de waterpomp en/of de brandstofpomp (bij dieselmotoren) aan.

Waarom moet een distributieriem vervangen worden?

De distributieriem is een slijtage gevoelig onderdeel en dient iedere bepaald aantal kilometers of om de zoveel tijd vervangen te worden. Dit interval is per merk en type verschillen. Breekt de distributieriem, dan raken de zuigers de kleppen en ontstaat er zware motorschade.

Benieuwd naar de verwachte werkzaamheden?

Bij het vervangen van de distributieriem worden tevens de spanrollen en omkeerrollen vervangen. Daarnaast drijft de distributieriem vaak ook de waterpomp aan. Wanneer dit het geval is wordt de waterpomp altijd mee vervangen.

Vragen?

Weet u niet zeker of uw auto een distributieketting of distributieriem heeft, of deze vervangen dient te worden en wat de kosten hier eventueel van zijn? Neem dan even contact met ons op en wij kijken gelijk even voor u.

distributieriem